Tvättstugor

På området finns 10 tvättstugor och 1 grovtvättstuga. Det finns torktumlare, torkskåp, strykbräda och mangel i alla tvättstugor. (Mangel och strykbräda finns ej i grovtvätten).

(Grovtvättstugan finns på Trädlyckevägen 76. Använd tvättbricka för att komma in vid bokad tid. Läsare sitter vid entrén. Det sitter även en läsare nere vid källardörren).

Alla tvättmaskiner i våra tvättstugor är självdoserande.
Inget eget tvätt/sköljmedel får tillföras i maskinerna.
Tvätten blir inte ren som den ska och det kan även skapa bekymmer med maskinerna. 


Det tvättmedel/sköljmedel som redan finns till maskinerna är rätt doserat.
Detta både för miljön och för allergiska besvär.

Hur gör jag för att boka tid och komma in i tvättstugan?

För att kunna boka tvättid måste du använda bokningsbrickor. Har du inte fått några vid inflyttning? Kontakta vicevärden.
Bokningsbrickorna (2 stycken: 1 grön och 1 cerise) följer lägenheten. Boka tid gör du utanför tvättstugorna i huset där du bor eller i huset mittemot.

Först loggar du in på bokningstavlan genom att hålla din bokningsbricka mot den blå symbolen i det nedersta, högra hörnet. Följ sedan anvisningarna och tryck på pilarna upp, ner, höger eller vänster. Tryck OK osv... Det hänger ett informationsblad på väggen hur man går till väga.

När du har bokat tvättid och det är dags att tvätta, håll brickan på den blå symbolen i högra hörnet nederst på bokningstavlan. Då öppnas dörren och du kan börja tvätta. Du kommer enbart in i tvättstugan under den tid du har bokat. Börjar din tvättid klockan 7, så kommer du inte in förrän klockan på bokningstavlan visar 07.00. Likadant när passet slutar. Slutar passet kl.10, då kommer du inte in i tvättstugan om klockan är 10.01.

Torktumlare
Tänk på att låta dörren till torktumlaren vara öppen efter att du har använt klart torktumlaren.
Är dörren stängd blir det kondens och ludd som sitter på insidan av dörren och det är inte så kul för den som kommer efter och ska tvätta. Dra även ut filtret och borsta av både det och det ovala filtret som sitter ovanför. Gör alla detta efter att ha använt torktumlaren, då blir det så mycket trevligare för alla.

Tvättbrickor

Om en bricka tappas kommer brf Trädlyckan att ta ut en avgift på 300 kronor.

Det är Ni som bostadsrättshavare som står för kostnaden. Vid eventuell förlust av bricka, kontakta vicevärden.

Tvättpass:
varje lägenhet får 8 tvättpass och ett (1) grovtvättpass per månad.

Tvättpassen är följande tider:
Måndag till fredag: 7-11, 11-14, 14-18 och 18-22
Lördagar: 8-13, 13-17 och 17-21
Söndagar: 9-14 och 14-19

Har du några frågor, kvittera ut brickor, tappat någon bricka, tvättbrickan fungerar inte eller behöver hjälp att boka tid, så kontakta vicevärden.

Felanmälan om något går sönder i tvättstugan kontakta fastighetsskötare.
E-post: fastighetsskotsel.tradlyckan@telia.com Tel. 0733 988 100 eller 0733 988 080